Dreamy Dolphin Box

In het Dreamy Dolphin project maken wij welkomstassen voor kinderen en jong volwassenen die opgevangen worden in de crisisopvang voor huiselijk geweld. Deze kinderen zijn gevlucht met hun moeder of hebben te maken met eerwraak.

In de omgeving Breda worden zij opgevangen bij de Safegroup Breda of Sterkhuis in Goirle.  Zij worden in deze omgeving verder begeleid om weer een veilige toekomst op te bouwen.

De kinderen hebben vaak plots hun huis en eigen bed moeten verlaten en krijgen van ons een tas met spulletjes om ze toch wat troost te bieden en iets voor zichzelf te hebben.

Alle kinderen krijgen via hun therapeut:

  • Droomdekentje
  • Troostvriendje

Het droomdekentje mogen ze zelf uitzoeken en hier kunnen ze een warm vertrouwd plekje in vinden. Lekker in wegkruipen en omhelzen als ze daar behoefte aan hebben.

Troostvriendjes zijn bijzondere knuffeltjes die een speciale therapeutische werking hebben. De knuffeltjes hebben een ritsmondje. Kinderen kunnen hun zorgen of pijn tekenen of opschrijven en het papiertje in het kunffeltje stoppen. Zo hebben ze toch even hun hart kunnen luchten. Het knuffeltje eet symbolisch hun zorgen.

INHOUD

De tassen zijn per afdeling en leeftijd verschillend

Safegroup Breda: 

Voor kinderen onder de 12 jaar is de tas gevuld met o.a.: Spelletje, drinkbeker, notitieboekje, stiften, knutselspulletjes, tandenborstel

Ze krijgen allemaal een droomdekentje en een troostvriendje via therapeut

Sterkhuis Goirle: 

Afdeling huiselijk geweld:

2-7 jaar : Knutselpapier, stiften, knuffel en bidon

7-12 jaar: Spelletje, knutselpapier, stiften, bidon, troostvriendje

12 + : Notitieboekje (dagboekje), gevulde etui, spelletje, bidon

alle leeftijden krijgen een droomdekentje.

Afdeling tienermoeders en eerwraak:

Deze meisjes moeten vaak weer hun scholing weer oppakken en gestimuleerd worden. Zij ontvangen daarom een goede schoolrugzak vol met schoolartikelen als:

schriften, gevulde etui, collegeblokken, multomap, notitieblok en bidon.