Creatieve projecten

Ben jij creatief, handig met een naaimachine of een haaknaald en wil je Stichting Happy Hippo helpen?

Vlaggenlijnen voor Happy Hippo:

Stoffen verjaardagsvlaggenlijn, genaaid met vrolijke stoffen voor in de Happy Hippo Box. Deze duurzame slinger blijft meer dan een verjaardag mooi!

Klik hier voor het PATROON van de vlaggenlijn

Troostvriendjes voor Dreamy Dolphin:

Troostvriendjes zijn (meestal) gehaakte knuffels met een ritsmondje. Troostvriendjes horen bij de Dreamy Dolphin tassen voor de kinderen bij de crisisopvang en worden uitgereikt door een therapeut. Deze weet precies welk kind dit goed kan gebruiken bij de begeleiding en therapie. Niet ieder kind kan even goed praten over al zijn zorgen en problemen. Door ze op te schrijven of te tekenen op een papiertje en dit in het mondje van dit troostvriendje te doen, eet het vriendje de problemen voor even op.

KLIK HIER VOOR PATROON  

Linnen Tassen voor Happy Hippo en Dreamy Dolphin:

Kinderen van 13 t/m 16 ontvangen ipv een Happy Hippo box een linnen tas met een kado en wat lekkers. Ookvoor de Dreamy Dolphin box gebruiken we sinds een paar jaar een tas. Bijvoorbeeld een linnen tas. Deze kunnen de kinderen ook gelijk gebruiken voor sport of school. Bij de foto’s op deze pagina vind u een voorbeeld van een linnen tas . Deze hebben meestal de afmetingen van 37 x 41 met een hengsel van ongeveer 80cm.  Maar het mag ook 40×50 zijn.

Droomdekentje voor Dreamy Dolphin:

Gehaakte, gebreide of genaaide dekentjes waar kinderen die terechtkomen in de crisisopvang voor huiselijk geweld, zich even onder kunnen terugtrekken. De kinderen kiezen op locatie zelf een dekentje uit welke ze mooi vinden en waar ze troost bij kunnen vinden. Even lekker warm om zich heen slaan of even alleen knus terugtrekken onder het dekentje.

De dekentjes mogen alle patronen en afmetingen hebben. We het liefste een formaat groot genoeg om als kind lekker onder te kunnen kruipen.

Vlaggentjesdagen: 

Eén of twee keer per jaar organiseert Stichting Happy Hippo een gezellige creadag. Dit valt in maart samen met de NL Doet dagen.

Tijdens deze vlaggetjesdagen proberen we met een aantal vrijwilligers zoveel mogelijk vlaggenlijnen te maken voor de Happy Hippo box. Deze dag is de laatste keren steeds bij De Uitdaging in Ulvenhout 

Onder het genot van een heerlijke lunch en koffie van De Uitdaging zijn dit altijd erg gezellige dagen.

Iedereen is welkom om zich in te schrijven voor deze dagen. Op het moment dat wij een datum hebben plaatsen wij dit op onze facebookpagina en kan er worden ingeschreven.